Ego

1395962_528092323949735_118505406_nAfgelopen week werd de lijst definitief: na 3 weken interne campagne, voorstelmomenten, sociale mediabombardementen en heel veel lieve leuke berichtjes van vrienden en bekenden ben ik door de leden op plek 7 op de lijst gezet. Even was er een klein steekje: na een adviesplek op 4 voelde zeven toch een beetje ‘gezakt’.

Gelukkig hadden we woensdag een geweldige borrel voor alle kandidaten op de lijst. Sommigen waren prachtig (en terecht) omhoog geklommen, anderen waren daardoor, net als ik, een beetje gedaald. Maar in het snikhete keldertje van Walden hing vooral een heel tevreden, collegiale sfeer. Zoals lijsttrekker Klaas al aangaf: de tijd om tegen elkaar te strijden is voorbij, vanaf nu is de campagne met z’n allen tegen de rest. En daar moest op gedronken worden.

En ik? Ik had een half uurtje na het telefoontje met de uitslag al bedacht dat ik eerst en vooral een mooie haalbare plek wilde. Die had ik nog steeds. Sterker nog: in de top tien van een enorm sterke lijst. Dat ene steekje was gewoon mijn ego dat even in de weg zat. En ach, daar kan ik prima mee leven.

PS: Iedereen die me deze weken zo geweldig heeft gesteund – enorm bedankt!